#1266
od kwietnia 2004
Sebastian.
Na stare nie wygladają, raczej na podeschłe.:-)))
Dostaną wilgoci i będą znowu "piękne i młode".
Tadeusz.
Powróć w to miejsce, kiedy pogoda będzie bardziej wilgotna. Będziesz miał wtedy piękne zdjęcia.
...a po sesji zdjęciowej - siup na talerz ;)
#93
od marca 2006
:: Sałatka z uch bzowych i cebuli
Składniki: 30 dkg. świeżych uch, 40 dkg. cebuli, 10 dkg korniszonów, 2 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka koperku, kwasek cytrynowy, sól, pieprz.
Wykonanie: Grzyby umyć, ugotować, odcedzić i pokroić w drobną kostkę. Obraną cebule drobno posiekać i sparzyć wrzącą wodą, lekko zakwaszona kwaskiem cytrynowym. Jaja ugotowane na twardo i korniszony, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem i posypać zielonym koperkiem.
Zamiast świeżych grzybów można użyć 5 dkg. suszonych, które należy namoczyć i ugotować z ½ litra słodkiego mleka lub po prostu namoczyć w wodzie a następnie ugotować.