G³ówna Zaloguj Wyloguj siê Za³ó¿ Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
£uskwiak nastroszony czy ³yczak wspania³y?
« Poprzedni Nastêpny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze w¹tki « Archiwum 2009 listopad «
i

#185
od paŸdziernika 2008

2009.11.08 16:39 Edytuj wypowiedŸ Usuñ wypowiedŸ

Marzena J. (borowka)
Masywne, du¿e grzyby, ros³y licznie i podnó¿a pna ¿ywej jab³oni. Zapach ziemisto-pleœniowy.
gymnopilus
gymnopilus

#1845
od paŸdziernika 2007

2009.11.08 17:01 Edytuj wypowiedŸ Usuñ wypowiedŸ

Jacek Nowicki (gonzo)
Raczej ³ysak wspania³y.Próba smakowa rozwi¹zuje sprawê.

#8069
od maja 2003

2009.11.16 08:42 Edytuj wypowiedŸ Usuñ wypowiedŸ

Anna Kujawa (ania)
Wed³ug mnie bardziej prawdopodobny jest ³uskwiak nastroszony - ³useczki na trzonie i kapeluszu i brak œladów pierœcienia. No i ta jab³oñ - doœæ czêsty ¿ywiciel w³aœnie dla ³uskwiaka nastroszonego.
i

#191
od paŸdziernika 2008

2009.11.16 14:26 Edytuj wypowiedŸ Usuñ wypowiedŸ

Marzena J. (borowka)
No w³aœnie... brak pierœcienia. Zapomnia³am o tym wspomnieæ na pocz¹tku. I próbowa³am - nie by³ gorzki.

#4797
od kwietnia 2004

2009.11.16 16:18 Edytuj wypowiedŸ Usuñ wypowiedŸ

Jolanta Kozak (jolka)
Ania ju¿ siê wypowiedzia³a, a zatem jasne, ¿e ³uskwiak. £ysak musi byæ gorzki.
« Poprzedni Nastêpny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze w¹tki « Archiwum 2009 listopad «
Czy jesteœ pewien/pewna, ¿e masz coœ (rzeczowego) do dodania?

G³ówna Ostatnia doba Ostatni tydzieñ Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona u¿ywa plików cookie — wiêcej informacji