Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Muchomor rdzawobrązowy?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2009 « Archiwum 2009 wrzesień «

#6
od lipca 2009

2009.09.12 11:07 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Artur Soszyński (winter0)
1

#590
od maja 2009

2009.09.12 11:20 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
To samo co w wątku o sromotnikowym, ale tu przydałoby się jeszcze zbliżenie trzonu:-)
Ale bardzo, bardzo prawdopodobne!

#279
od sierpnia 2007

2009.09.12 12:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Adam Maciejewski (luridus)
Też tak sądzę, że to Amanita fulva.
i

#4493
od listopada 2005

2009.09.12 12:16 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Ciszewski (grant)
Też potwierdzam...W sługocickich lasach dość obficie występujący. Dość często je zbieram - jest jadalny. Czy smaczny? - zdania są podzielone...

#9
od lipca 2009

2009.09.12 12:26 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Artur Soszyński (winter0)
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Chyba uznam, że lepiej wygląda w lesie niż na talerzu ;-)

#8
od sierpnia 2009

2009.09.12 16:38 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin Pakulski (cinek146)
Ja je zbieram ale tylko jakoś młode osobniki w zamkniętych kapeluszach i mi smakują :)

#96
od października 2008

2009.09.12 20:46 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marzena J. (borowka)
Ja też je chętnie zbieram, kiedy kapelusze nie są jeszcze rozpostarte. Są całkiem dobre.
i

#4694
od kwietnia 2004

2009.09.12 21:18 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Dawniej - tam gdzie występowały masowo - robiło się z nich farsz na pierogi.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2009 « Archiwum 2009 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji