Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Masywny, białawy grzyb blaszkowy
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2005 « Archiwum 2005 październik «
i

#100
od września 2004

2005.10.13 16:11 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grzegorz Zynek (zyniu)
Było ich kilka, niestety parę rozdeptanych, miały bardzo mięsistą budowę, aż chciało się je zjeść. blaszki lekko żółtawe, kapelusz biały lekko przechodzący w szarość, lub błękit.
g
Dość duży osobnik kilkadziesiąt cm dalej, aksamitny kapelusz..
grzyb

#2193
od kwietnia 2004

2005.10.14 09:26 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
To drugie zdjęcie takie jakieś pieczarkowe. Pachniało anyżkiem, albo czyms słodkim i ciepłym?
i

#108
od września 2004

2005.10.27 16:49 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grzegorz Zynek (zyniu)
Byłem w tym miejscu, ale bez aparatu!!aaa!! jutro naprawię ten błąd, mogę tylko napisać że rozwinął się do znacznych rozmiarów, kapelusz ok. 15 cm, trochę pożółknięty, pstryknę fotki i zamieszczę niebawem.
i

#886
od kwietnia 2001

2005.10.29 09:48 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Snowarski (marek)
to jeszcze wygląda jak Leucoagaricus - zobacz w atlasie:
www.grzyby.pl/gatunki/Leucoagaricus_leucothites.htm

#0

2005.11.25 08:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Andrzej Zynek
Nie specjalnie wyznaję się na grzybach, ale mnie to wyglądało na pieczarkę
i

#2399
od kwietnia 2004

2005.11.25 08:57 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
. Czy to zbieżność nazwisk? Czy co?
i

#113
od września 2004

2005.11.26 01:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grzegorz Zynek (zyniu)
heh,. nie znam pana..serio..:) A i w rodzinie nie mam żadnego Andrzeja. Skąd kolega jeśli można??
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2005 « Archiwum 2005 październik «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji