Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Czy kania?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2005 « Archiwum 2005 październik «

#1
od października 2005

2005.10.11 14:20 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Paweł Huchla (hochlik)
To mój pierwszy samodzielnie zerwany grzyb blaszkowy, którego zamierzam zjeść ;-) - dlatego chciałbym mieć 100% pewność.
Grzyba znalazłem w młodym lasku iglastym, który został zasadzony w okolicy lasów mieszanych. Średnica kapelusza: 12cm. Trzon: 13cm (średnica <1cm). Zapach przyjemny. Pozostałe cechy mam nadzieję, że widoczne na zdjęciach.
Morze jakieś propozycje na ciekawy przepis?

Zd 1Zd 2Zd 3Zd 4

Dzięki, pozdrawiam.

#2052
od maja 2003

2005.10.11 14:29 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
Tak, to czubajka kania. Posól, obtocz w mące, jajku, i bułce tartej (jak typowe schabowe) i usmaż na złoto. I na chleb :-) Smacznego.
Przepis nie tyle ciekawy co najpopularniejszy. W poszukiwaniu innych kuchennych inspiracji zajrzyj do "kącika kuchennego".
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2005 « Archiwum 2005 październik «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji