Jeden z czerwonokapeluszowych gołąbków :-)
#1564
Adi, więc jak go przewrócisz, poćwiartujesz i pofotografujesz to weź go w garść i idąc dalej przez kilka minut co kawałek wyrzucaj kawałeczek - w ten sposób pomożesz mu się rozsiewać!! Zrobisz może nawet LEPIEJ jak go zostawiając :)
#593
Adriano, nie wszystkie muchomory mają pierścień. Chociażby bezpierścieniowy jest muchomor mglejarka (Amanita vaginata) lub podobny do niej muchomor rdzawobrązowy (Amanita fulva, czy też muchomor srebrzysty (Amanita mairei). Wszystkie zresztą są jadalne....:o)
Czyli wszystkie muchomoropodobne grzyby bez pierścienia można jeść? :-) To by było zbyt proste, prawda? ;-))
Bardzo dziękuję! Przyda mi się szkolenie, tylko dlaczego mam tak mało czasu???
A może znacie jakieś ciekawe sposoby na przyrządzanie gołąbków? Zaraz pędzę do "kuchni" - może tam już jest taki wątek... ;-)