nie sądzę-nie ta pora,a poza tym majówka intensywnie pachnie mąką,a smak jak dla mnie jest wręcz mdły.Być może to jakiś podblaszek
#531
od października 2007
Muszę się zapytać, bo trudno mi uwierzyć: Krzysztof, Ty tak po prostu sobie smakujesz, ZUPEŁNIE nie wiedząc, co to i z jakiej rodziny?...
(wypowiedź edytowana przez mykola 09.marca.2008)
Jednak nie majówka, dziękuję. Ilości do moich prób smakowych są naprawdę znikome i przeważnie są wypluwane (na pewno te piekące i gorzkie). Mniej więcej
kojarzę te kilka silnie trójących grzybów, których próbowanie jest odradzane.
#4312
od kwietnia 2004
Ja też wszystko smakuję, Paula.
Cóż - do majówki jest podobna. Może pomoże Ci to, co kiedyś napisały chyba Mirki, że dla nich to jest zapach... ogórkowy. Poza tym majówka jest zwarta, zbita, masywna. Dotyk ma tutaj ogromne znaczenie.
Ale ja z kolei zupełnie nie znam wieruszek.