Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Lakówwka amtysowa?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 listopad «

#353
od grudnia 2006

Drugi "nietypowy" grzybek, czy top lakówka ametysowa?
j
fhj

Aha, czy ten grzybek jest smaczny?

#354
od grudnia 2006

Bo nazbierałem go trochę pierwszy raz, czy może ktoś z drogich forumowiczów potwierdzić oznaczenie?
i

#255
od sierpnia 2006

2007.11.08 15:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin Theman (makitheman)
Tak wygląda na lakówkę ametystową, ale słyszałem, że jest bez walorów smakowych, jak zjesz daj znać...

#35
od listopada 2006

2007.11.08 22:21 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin Zawiazalec (lysone)
hi!
jadłem lakówki ametystowe i bardzo mi smakowały. mają przyjemny grzybowy zapach i smak. Nóżki tylko twardawe byly, mimo to dało się przeżuć.
smacznego!

#2948
od listopada 2005

2007.11.08 22:38 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Ciszewski (grant)
Marcin - trzonki odcinamy, jemy same kapelusze...

#128
od października 2007

2007.11.09 02:52 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Paula Probucka (mykola)
No, widzę, że niektórzy na tym forum tacy wygłodniali, że każdy drobiazg zjedzą:-)))
Mi było szkoda - ładna, a kapelusik miniaturowy!

#36
od listopada 2006

2007.11.09 08:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin Zawiazalec (lysone)
jak głosi przysłowie : ziarnko do ziarnka uzbiera się miarka.

moje lakóweczki też były małe, ale było ich całkiem sporo - warto poszukać w pobliżu znalezionego okazu (ale komu to mowie).

jak podsmazysz na masełku np. pod jajeczniczkę to wystarczy kilka grzybków (dosłownie garstka)

pozdrawiam

(wypowiedź edytowana przez lysone 10.listopada.2007)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 listopad «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji