Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Gąsówka naga?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 październik «

#182
od września 2006

Mimo, że wygląd charakterystyczhy, chcę zapytać, bo chętnie bym spróbował. Znaleziona jakiś czas temu i nie pamiętam innych cech, na pewno zapach nie nieprzyjemny i smak łagodny. Zanim jednak pójdzie na patelnię,
jak znów znajdę, pozwolę sobie na kolejne zapytanie i prośbę o potwierdzenie.



1
2
3
4
i

#774
od listopada 2006

Potwierdzam. Spokojnie możesz jeść. Na pewno rosło jej więcej, lub wyrośnie. Tworzy łuki i czarcie kręgi.
Choć usmażona na patelni, nie posmakuje Ci - jest taka sobie (tak przynajmniej ja uważam). Natomiast do farszu, suszone do bigosu itp. jak najbardziej:-)
i

#4248
od kwietnia 2004

2007.10.15 14:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
To ona. I na zupkę!
No i marynowana jest wyborna. A jaki efekt na stole!

(wypowiedź edytowana przez jolka 15.października.2007)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 październik «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji