Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Ganoderma adspersum ?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2021 « starsze wątki (do 09 sierpnia 2021) «

#1641
od kwietnia 2019

2021.08.01 21:09 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Sławek Magier (slavoyo24)
czy Ganoderma pfeifferi ?
Czy jeszcze coś innego?
Tak czy inaczej strzał jest fajny, bo rzadko można spotkać taką lakownicę.

Sierpień 2021 Polska Południowa na żywym liściastym - z wrażenia nie pamiętam jakie to drzewo? :-)
Szukałem w sieci klucza, nie znalazłem, z dostępnych publikacji wychodzi mi, że to jeden z tych dwóch gatunków.
Ganoderma adspersum - ma mieć mniejsze zarodniki
Ganoderma pfeifferi - nie pasuje mi po macro
Hmm... niewiele o nich...

123


1123334455666

KOH
777

#1644
od kwietnia 2019

2021.08.02 10:15 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Sławek Magier (slavoyo24)
Nie wiecie może co z Marcinem Piatkiem? Chciałem napisać do niego wiadomość na Priv a tutaj komunikat ze konto skasowane

#1658
od września 2004

Prawdopodobnie mam na koncie w bioforum starego maila, wejdź sobie na stronę Instytutu Botaniki- tam znajdziesz nowego maila

#1646
od kwietnia 2019

2021.08.02 13:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Sławek Magier (slavoyo24)
Marcin,
Bo chciałem właściwie zapytać o ten wątek, czy masz wiedzę na temat gatunku, lub co sprawdzić micro, żeby się dowiedzieć?

#9554
od września 2005

a może G. resinaceum?

#1647
od kwietnia 2019

2021.08.02 15:10 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Sławek Magier (slavoyo24)
No właśnie… jest jeszcze ona :-). Ryszard mi tez zasugerował, muszę sprawdzić, dzieki

(wypowiedź edytowana przez SlavoYo24 02.sierpnia.2021)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2021 « starsze wątki (do 09 sierpnia 2021) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji