Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
maślaczek pieprzowy
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «
i

#73
od października 2005

2007.09.22 01:07 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dominik Mowczko (natas)




mozna go użyc jako przyprawy po wysuszeniu, lub na swiezo wrzucic do zupy?

#207
od sierpnia 2006

2007.09.22 09:58 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin Theman (makitheman)
Spróbuj go, a na pewno zwrócisz uwagę jaki franca jest pieprzny, to wyklucza jakikolwiek inny grzyb :)

#246
od października 2006

2007.09.22 17:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Hreczka
Można go użyć jako domieszkę do innych grzybów.
i

#2652
od września 2004

Ten smak nie znika po ugotowaniu/ususzeniu? Próbował ktoś?
Sam jestem ciekaw, bo zdaje się, że mógłby być jedzony i używany na przykład do ostrych potraw grzybowych :-)

#248
od października 2006

2007.09.22 20:03 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Hreczka
Ostatnio zbieram i używam tak jak pisałam wyżej. Nie zauważyłam żeby coś było bardziej ostre. Nie wiem czy znika, bo nie próbowałam go samego :-) Obecnie u mnie obrodził pięknie. Wielu grzybiarzy go zrywa i wyrzuca.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji