#205
od sierpnia 2006
Ja nie za bardzo rozumiem fanów Ucha... Smak żaden, a i konsystencja dziwna... :) Namocz, to będą zjadliwe...
#3806
od grudnia 2003
Kwestia przyrządzenia.Zalewa octowa na słodko z odpowiednimi dodatkami-super dodatek do kanapki zamiast np.ogórka:-)
E tam zaden smak zjadlem wlasnie jednego suszka i mmmm :-) maja smaczek i to bardzo dobry :D jak nazbieram wiecej to cos z nich wymysle :D
zalewa octowa hm...... :) zaraz poszukam przepisow :P
#179
od grudnia 2005
wspaniale komponuje sie z kąskami kurczaka czy warzywami
smak zaden ale pieknie wyglada w potrawach - to delikatniejsza forma grzyba MUN wszechobecnego w chinko/wietnamskim szybkim jadle
wiecie co- w Warszawie i okolicach ucha zatrzesienie - a np w Gdansku bardzo ciezko spotkac - o wiele mniej czarnego bzu, ae nawet jak rosnie stary ebz to ucha ledwo uswiadczysz
wspaniale sie przechowje dlugi czas tylko trzeba wysuszyc - dlugo schnie i baardzo sie kurczy
Nikt tu jeszcze nie wspomniał, że ucho bzowe zaliczane jest do grzybów leczniczych. W tym przypadku smak wydaje się drugorzędny.
Tak, w książce Tao zdrowia znalazłem informacje, że obniża poziom cholesterolu.