Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Ucho bzowe ?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «

#43
od sierpnia 2007

2007.09.19 09:49 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
Witam ostatnio wybralem sie do parku z mysla zebrania uszka no i trafilo sie lecz lekkko przysuszone.
Czy po namoczeniu oraz dokladnym wyczyszczeniu mozna je skonsumowac?:D :)

1
2
3
4
5
6
7
8
i

#205
od sierpnia 2006

2007.09.19 09:55 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin Theman (makitheman)
Ja nie za bardzo rozumiem fanów Ucha... Smak żaden, a i konsystencja dziwna... :) Namocz, to będą zjadliwe...
i

#3806
od grudnia 2003

Kwestia przyrządzenia.Zalewa octowa na słodko z odpowiednimi dodatkami-super dodatek do kanapki zamiast np.ogórka:-)

#44
od sierpnia 2007

2007.09.19 10:39 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
E tam zaden smak zjadlem wlasnie jednego suszka i mmmm :-) maja smaczek i to bardzo dobry :D jak nazbieram wiecej to cos z nich wymysle :D

zalewa octowa hm...... :) zaraz poszukam przepisow :P
i

#179
od grudnia 2005

2007.09.19 10:58 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

rapatang
wspaniale komponuje sie z kąskami kurczaka czy warzywami

smak zaden ale pieknie wyglada w potrawach - to delikatniejsza forma grzyba MUN wszechobecnego w chinko/wietnamskim szybkim jadle

wiecie co- w Warszawie i okolicach ucha zatrzesienie - a np w Gdansku bardzo ciezko spotkac - o wiele mniej czarnego bzu, ae nawet jak rosnie stary ebz to ucha ledwo uswiadczysz

wspaniale sie przechowje dlugi czas tylko trzeba wysuszyc - dlugo schnie i baardzo sie kurczy

#2769
od listopada 2005

2007.09.19 15:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Ciszewski (grant)
Nikt tu jeszcze nie wspomniał, że ucho bzowe zaliczane jest do grzybów leczniczych. W tym przypadku smak wydaje się drugorzędny.

#365
od września 2006

2007.09.20 20:39 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
Tak, w książce Tao zdrowia znalazłem informacje, że obniża poziom cholesterolu.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji