dodam ze po kilkunastu minutach troszeczke w miejscu naruszenia blaszek jakby zrobil sie ciemniejszy.
ooooooooooooooooooooooooooooooooooo nie wierze ! hehehhhehe :)
#4064
od kwietnia 2004
Na pewno smaczny i jadalny mleczaj. Ja nie rozróżniam tych rydzów, jodłowych i późnojesiennych, pewnie powinnam się wstydzić, ale podchodząc do tematu konsumpcyjnie - nie ma to większego znaczenia.
konsumpcyjnie mam na mysli jakis dobry przepis lub pomysl jak takiego rydza/rydze przyzadzic :)
1 raz w zyciu znalazlem rydza wiec doswiadczenia w przyzadzaniu kompletnie mi brak :D
heheheh jakby ktos mial jakis dobry/sprawdzony sposob na rydza bede bardzo wdzieczny.
dodam ze nie wiem jak to okreslic u mnie rydza podobno najsmaczniejszego grzybka w polsce w okolicy nie widziano od bardzo dawna ( co roku niby tylko slyszalem zawsze ze zbieraja rydze ale jakos nibgdy go nie moglem zobaczyc na zywo) a tutaj prosze rydz gdyby nie to forum nigdy bym go nie sprawdzil ani nie zrobil fotki hehehe :)
ktos kiedys pisal ze jak raz wejdziesz na to forum to nigdy nie przestaniesz/wyjdziesz - TO PRAWDA !!! :)
z gory dziekuje tez za wszystkie odpowiedzi/oznaczenia ktore piszecie :D sa bardzo pomocne tak jak w tym przypadku :)
eloooo do kolejnego posta
^_____^