Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
czarcie jajo
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «
i

#44
od października 2005

2007.09.07 22:41 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dominik Mowczko (natas)
sromotnika bezwstydnego. jadalne?
zostawilem w lesie...



#667
od listopada 2006

Tak. Nie próbowałem, ale są tacy co jedzą:-)

#46
od października 2005

2007.09.07 23:01 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dominik Mowczko (natas)
nastepnym razem sprawdze, bo jestem ryzykant i lubie nowe smaki ;)
i

#672
od listopada 2006

Z grzybami nie ma co ryzykować. Tu nie ma żartów!

Trzeba być na 100% pewnym co się je. Poznawać nowe smaki jak najbardziej, ale z rozsądkiem!

Chętnie bym Ci przytoczył dokładnie opisane objawy w czasie po zjedzeniu muchomora sromotnikowego!!!!!!!!!, ale książka jest w bibliotece (daleko)

Może ktoś znajdzie taką informację.
i

#673
od listopada 2006

Koniecznie o takim obliczu grzybów powinieneś poczytać (nie sprawdzić na sobie!). Na razie znalazłem trochę na ten temat tutaj:
http://www.naturalnamedycyna.pl/index.php?option=content&task=view&id=185
http://www.grabieniec.pl/pokaz_artykul.php?id_artykulu=342
Trochę może wyolbrzymiłem problem, ale na te sprawy trzeba być szczególnie uczulonym. Po to jest to forum, by także strzec najpiękniejszego daru jakim jest życie.

Pozdrawiam!

Miłej literatury:-)
i

#47
od października 2005

2007.09.08 02:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dominik Mowczko (natas)
dlatego zanim skosztuje czegos nowego a nie jestem pewien, zwracam sie najpierw do Was :-)
dzieki, jutro przeczytam wszystko dokladnie:-)
i

#4044
od kwietnia 2004

2007.09.08 10:13 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Jajo jest jadalne! Ale musi być młodziusienkie, bo inaczej jest łykowate i niezbyt ładnie pachnie. Tu raczej nie widzę zagrożenia przy konsumpcji. Nie ma nic podobnego z galaretą w środku i zarodkiem małego sromotnika pod galaretą. Poszukaj W kuchni. Tam napisałam, jak się to je.

#49
od października 2005

2007.09.09 01:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dominik Mowczko (natas)
na pewno sprawdze;) jezeli faktycznie dobre... :P
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji