#424
od listopada 2006
No pytania?
MLECZAJ RYDZ
Na patelnie z nim :-)
Tylko obcinaj trzonek, tak by "sok" podczas smażenia się nie wylewał i dawaj troszkę soli. Za długo nie smaż, tak kilka minut.
Jak nazbierasz więcej to dam inny przepis
Smacznego
(wypowiedź edytowana przez Grzybiorz 14.lipca.2007)
Dzięki Marcin! Nigdy w życiu rydzów nie zbierałem. Następnym razem jak znajdę to zbiorę.
Chętnie skorzystam z twoich przepisów :-), rydz to podobno jeden z najsmaczniejszych grzybów!
#428
od listopada 2006
Dopóki się nim nie przejesz to będzie Twoim ulubionym grzybem :-)
Aha po zjedzeniu mocz zmienia kolor na pomarańczowy, tak jak po zupie z buraków czerwonych :-)
Dzisiaj też byłem w tym lesie, ale żadnych rydzów nie spotkałem. Jak nazbieram w tym roku to sprawdzę jak z tym moczem :-)))
#430
od listopada 2006
Sprawdzaj, sprawdzaj:-)
Teraz to dużo ich nie "nasiepiesz", ale po mokrym lub mżawkowo-mglistym tygodniu września czy października...
W tym roku jeszcze go nie znalazłem, ale kilka lat temu widziałem go nawet w czerwcu. Jak znajduję je w lipcu/sierpniu to w większości zajęte przez robale.
A i na patelni smażę na oleju, ale znajomy powiedział,że super są także smażone na maśle. Jak kto woli.