Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Gołąbek wyborny?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 lipiec «
i

#3897
od kwietnia 2004

2007.07.06 12:31 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Czy to będzie gołąbek wyborny? Twardy, zbity, aż chrupie. Wysyp biały, blaszki białe.




i

#3899
od kwietnia 2004

2007.07.06 13:01 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
. Tak.

#5782
od maja 2003

2007.07.09 09:16 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
I co? był wyborny w smaku też? Według mnie najlepsze są smażone na tłuszczu i na chleb :-)
i

#3912
od kwietnia 2004

2007.07.09 19:16 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Tak, są przepyszne! Na surowo, uduszone w mikrofali. Połozony na ziemniaczkach i mięsku surowy, posolony i 10 minut w mikrofali. Duszony w masełku, duszony bez niczego. Po prostu wyborny. Masa tego w tym roku rośnie pod domkiem. Faktycznie zbieram po kilka sztuk kilka razy dziennie. Wychodzą z ziemi, jak szalone. Po uduszeniu są twardziutkie, chrupiące i jaśniutkie. .
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 lipiec «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji