Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Jaki to grzyb
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2019 « starsze wątki (do 24 listopada 2018) «

#1
od listopada 2018

itam,czy ktoś zna takiego grzybka? Są duże a po przekrojeniu białe w środku i słodkie w smaku

#4731
od marca 2010

2018.11.13 16:13 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Podgrzybek zajączek

#91
od października 2007

2018.11.13 19:43 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Zbigniew Oziębło (zibi)
Raczej Xerocomus spadiceus
podgrzybek żeberkowany

#4734
od marca 2010

2018.11.13 20:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
A nie sprzeczam się. Nie widziałam X. spadiceus w naturze, więc się nie upieram:-)

#2
od listopada 2018

ale spokojnie jest jadalny?

#4738
od marca 2010

2018.11.14 09:51 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
tak

#5574
od maja 2006

A jak dla mnie to maślak sitarz :-)

#4777
od marca 2010

2018.11.19 20:21 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Sitaki mają gładką, błyszczącą skórkę kapelusza.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2019 « starsze wątki (do 24 listopada 2018) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji