Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Russula GD - 46/2018
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2019 « starsze wątki (do 24 listopada 2018) «
i

#5363
od lipca 2005

2018.11.06 21:22 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grazyna Domian
27.10.2018 r. - Puszcza Bukowa, w buczynie z domieszka pojedynczych sosen. Średnica kapelusza do 6,5 cm, zapach grzybowo kwaskowaty, smak gorzki.
Russula 46-1
Russula 46-2
Russula 46-3
Russula 46-4
Russula 46-5

#8299
od października 2007

2018.11.06 21:26 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jacek Nowicki (gonzo)
Russula? Hmm. Zbyt włóknisty trzon jak na gołąbka, mz.

#345
od czerwca 2017

2018.11.06 21:26 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janusz Słowiński (januz)
To pewne, że Russula ?

#5364
od lipca 2005

2018.11.06 21:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grazyna Domian
A cóż by mogło być innego?

#346
od czerwca 2017

2018.11.06 21:39 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janusz Słowiński (januz)
trzon zbyt włóknisty, blaszki zbyt cienkie i zbyt gęste, mz.

(wypowiedź edytowana przez januz 06.listopada.2018)
i

#5366
od lipca 2005

2018.11.06 21:51 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grazyna Domian
Nie upieram się przy gołąbku. Tak go oceniłam w chwili znalezienia (stąd ten wątek), jednak teraz gdy tak zgodnie zasialiście wątpliwości to i ja zaczęłam się wahać...

#3677
od listopada 2008

2018.11.07 22:15 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

ala mikołaj (wink)
Tak mi się z Rhodocollybia maculata skojarzyło, być może błędnie, ale raczej nie gołąbek Grażynko :(
i

#5377
od lipca 2005

2018.11.07 22:36 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grazyna Domian
No jasne, nawet ta goryczka i piłkowane blaszki to potwierdzają:-) Ale gapa ze mnie:(
Dzięki wielkie:-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2019 « starsze wątki (do 24 listopada 2018) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji