bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
W drodze do "najwybitniejszego polskiego pteridologa w historii"
« »
Botanika « wędrówka Dariusza Tlałki po paprotnikach Polski «

#757
od czerwca 2009

W drodze do "najwybitniejszego polskiego pteridologa w historii" #1

2023.08.15 07:33 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dariusz Tlałka (xxx)
Obecnie botanika zajmuje mi niewiele czasu. A jak już tym się zajmuje to robię to w konkretnym celu. A moim życiowym osiągnięciem jest stanie się najwybitniejszym polskim pteridologiem w historii i dokonanie tego bez wykształcenia naukowego czego do tej pory nie dokonał żaden Polak. By to osiągnąć to potrzebuje wydać 47 publikacji pteridologicznych (z pominięciem streszczeń i wystąpień konferencyjnych oraz wzmianek w gazetach). Obecnie mam w dorobku 45 publikacji naukowych poświęconym paprotnikom i 2 w drodze dotyczące niesamowitych odkryć paproci w Beskidzie Małym i w okolicy. Więc oznacza że jestem już niedaleko od tego życiowego osiągnięcia którego dokonanie zajmuje mi już 30 lat.
O postępach nad tym osiągnięciem będę informował w kolejnych postach.

#765
od czerwca 2009

W drodze do "najwybitniejszego polskiego pteridologa w historii" #2

2024.01.18 17:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dariusz Tlałka (xxx)
Ostatnio ukazały mi się 3 publikacje naukowe co w dorobku w sumie daje mi 48 publikacji pteridologicznych, jednak ten cel wciąż nie osiągnąłem bo botanik - pteridolog która jest przede mną jest też aktywna. Po drugie by tego dokonać to muszę walczyć z ogromnymi przeciwnościami w postaci braku finansów, ograniczeń związanymi z rodziną i ze sytuacją jaka jest w botanice. Tak czas siak została mi jeszcze 1 publikacja do najwybitniejszego polskiego pteridologa w historii. Czy mi się to uda tego dokonać to czas pokaże.
« »
Botanika « wędrówka Dariusza Tlałki po paprotnikach Polski «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji