bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
Purchawica olbrzymia Calvatia gigantea
« » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 03 września 2017) «

#565
od marca 2014

2017.07.16 20:33 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Krzysztof Komar (komarek)
Do grzybów podchodzę z bardzo dużym dystansem.
Mam na swojej posesji sporą ilość purchawicy i chciałbym spróbować tego grzybka, ale nie wiem jak go przyrządzić i przede wszystkim czy warto.
Proszę o radę.
i

#3456
od marca 2010

2017.07.17 10:40 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Bardzo warto! :-) Pyszna jest zarówno saute, na maśle w plasterkach, jak i grubsze plastry przyprawione delikatnie i panierowane jak kotlety schabowe. Koniecznie zrób i daj znać, jak smakowała :-D

#568
od marca 2014

2017.07.22 23:54 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Krzysztof Komar (komarek)
Niestety muszę obejś się smakiem bo grzybki zmieniły kolor skórki na beżowy, a z tego co czytam do spożycia nadają się tylko młode, całkiem białe osobniki. Pozostaje więc poczekać do przyszłego roku i nie zmarnować okazji.
« » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 03 września 2017) «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji