Nie jadam innych grzybów od tych "oklepanych", ale posiadam piękne stanowisko uszaka. Jak przyrządzacie te grzyby? Może się skuszę.
#3002
od marca 2010
Umyte, pokrojone w paski, rzucone na zeszkloną cebulkę, podsmażone z nią jeszcze parę... naście minut, osolone, opieprzone. D
dodane śmietany lub jogurtu, dodatek do ziemniaków.
J.w plus dodany bulion warzywny lub mięsno-warzywny, żeby zakrył, duszone kilkanaście minut, pół h, dodana pasta pomidorowa, majeranek, przeciśnięty czosnek, mięso, jeżeli się robiło z rosołu, pokrojone w paski, zaklepane łyżeczką mąki z wodą, jak flaki.
J.w. dodane do każdej gęstej zupy, np. krupniku.
J.w dodatek do pizzy.
J.w. dodane do zupy "chińskiej".
J.w. dodane do Tajskiego curry.
Wszystko można z nich robić, mają bardzo przyjemną konsystencję, ale niewiele smaku :-)