bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
czu utopić sowę w mleku?
« » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 01 października 2016) «

#440
od marca 2008

Dzisiaj nazbierałem trochę kanii i zastanawiam się czy przed usmażeniem w bułce pomoczyć je w mleku. W jaki sposób takie moczenie poprawia smak i jak długo je moczyć, no i ile tego mleka wlać (czy mam je całkowicie zalać)? Do tej pory smażyłem bez moczenia i były smaczne.

#6
od października 2012

2012.10.18 16:30 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Łucja Pyda (luce)
Świeże kanie najlepsze bez moczenia w mleku.Jedynie jajko i panierka i na tłuszcz. Gdy mam wysyp kani np w tej chwili mam ich w lasach i na łąkach sporo to suszę całe kapelusze i zimową porą wyciągam takie suche kapelusze i wkładam do mleka.Gdy kania dostatecznie nasiąknie mlekiem(wygląda jak świeża)to trochę mi obcieknie na papierowym ręczniku i później już tylko standardowa panierka i smażenie.Smacznego!
« » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 01 października 2016) «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji