#3560
od października 2005
#575
od września 2008
Płachetka , super zamarynuj na zlot,
chetnie zmienie sie na słoik innych grzybów w oleju np.
:)
we Wrocku dzis prawdziwki , kozaki, sadówka podsadka( ta pójdzie do oleju) i podgrZybek czerwonawy
#3561
od października 2005
Małe główeczki niemki poszły do zalewy. Duże do sałatki płachetkowo-paprykowej. Super dodatek na ziemniaki przy kotletach schabowych :-)
#587
od września 2008
Z flagowca cos zrobiłaś
ja swojego suszę
#9277
od grudnia 2003
o lala!§ § § § § § § § § § § § § § §................................dobrze,że mądziaka psiego nie da się zjeść :-)))
#588
od września 2008
madziak psi jest psi i tyle ;)
Ale kto wie moze nalewkE by sie z niego ryginalną dało zrobic
Na tym akurat sie nie znam
a flagowiec pachnie ładnie
sproszkowałem i domieszałem 1:1 z wegetą , posypałem tym grzankę z masłem
walory smakowe podobne do proszku np z lejkowca dętego
Zrobiłem zaraz drugą
:)
#410
od marca 2008
Moje flagowce rosną i upiększają wieś Kołczygłówki (niedaleko mojego Eldorado!) Zbieram tyyyyle płachetek, podgrzybków i kurek, że nie mam czasu nawet na zajrzenie do kompa ;-) Wczoraj trafiłam nawet "rydzowate" nad wyschniętą rzeczką - przy pięknym prawusku.
#3569
od października 2005
#790
od października 2007
Rysiu gratulacje.W pobliskim lesie nie byłem od blisko miesiąca.Dwa tygodnie temu byłem na wycieczce w Beskidach w paśmie Stożka i Czantorii. Przeszedłem szlakiem turystycznym z Wisły Jawornik na Soszów i dalej na Wielką Czantorię. Po drodze wypatrywałem grzybów . Oprócz nielicznych gołąbków (wszystkie gorzkie)i kilku kurek nie było grzybów.Wycieczka bardzo udana bo słoneczna pogoda,widoki i górskie piękne w tym rejonie lasy. Później mieliśmy prawie dwa tygodnie suszy i gorąca. Od piątku 24.08 popadało ,ale będą zimne noce.Jutro sprawdzę czy coś ruszyło ,ale chyba trzeba będzie kilka dni odczekać na grzybowy ,,pojaw''. Pozdrawiam Wszystkich:-)
(wypowiedź edytowana przez emeryt 28.sierpnia.2012)
#590
od września 2008
Rychu gratulacje
ja sie zadowalam na razie proszkiem z flagowca
Grzanka , masło + proszek zamiast pieprzu (wygląda podobnie)
łoSeler na parze , zazmazony ze słonecznikiem i sezamem + proszek
Hmmm bezcenne