No stary niestety, właśnie pytam czy konsumować, szkoda że nie konsumujesz, nie wiesz co tracisz. Jaki jest tego powód jeśli chodzi o spożywanie żółciaka siarkowego ? Jeśli boisz się że się pomylisz z innym grzybem to zacytuję Ci tekst z mojej ulubionej lektury na co dzień :)
http://www.digest.com.pl/index.php?pid=90100&prod=106 Polecam książkę, trochę droga bo aż 120 zł ale mi nie było szkoda :)
str 146 : Żółciak siarkowy
Laetiporus sulphureus (Bull.:Fr.) Murril
Syn.: Polyporus sulphureus (Bull.):Fr.
"...Żółciak siarkowy dzięki swej barwie i konsystencji miąższu, jest tak wyjątkowym gatunkiem, że nie można go pomylić z żadnym innym grzybem."
Jeśli nie wierzysz to zeskanuję i wkleję.
Natomiast jest też wile innych powodów np. bo nie u nas nie rośnie, lub nie mogę znaleźć, to już gorzej wygląda sprawa.
P.S. - czemu twardziel grzybowy ?