bio-forum.pl

dzisiejsze ucho i siarczak

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. dzisiejsze ucho i siarczak
11.cze.05 13:16
Dariusz Litwiński ("alej")

Na spacerze z psem znalazłem dzisiaj ucho bzowe - ładne i całkiem sporo

oraz żółciaka siarkowego - na jesionie - już chyba starawy?

PS. Sebastian, wszystko w Parku Strzeleckim i za wałem w kier. rzeki

od lip.2004
#0

2. dzisiejsze ucho i siarczak

Co do ucha to u mnie jest go do bólu, coś jak wysyp:-)

od kwi.2004
#0

3. dzisiejsze ucho i siarczak

Boguś, zbierasz je?

Powiem Ci w sekrecie, jeśli tylko chcesz:

drzewa mają uszy, ale Alej też.

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

4. dzisiejsze ucho i siarczak
14.cze.05 08:18
Dariusz Litwiński ("alej")

Kazdy z Was ma,... mam i ja

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

5. dzisiejsze ucho i siarczak
15.cze.05 23:42
"domi" (b/log.)

poradźcie mi jak mam suszyć grzyby??? bo juz niewiem. próbuje ale caly czas mnoża się w nich robale!!! pomóżcie

od kwi.2004
#0

6. dzisiejsze ucho i siarczak

Jeżeli grzyb jest zaczerwiony to będą w nim robale. Cudów nie ma. Ja suszę tylko grzyby zdrowe, gdy trafi się wśród nich "robaczywy" - po prostu go wyrzucam. :)

Przy ładnej, suchej, wietrznej pogodzie najpierw zawieszam grzyby na balkonie w słońcu, żeby je owiało, a po trzech dniach wrzucam do piekarnika na 50 st. C i termoobieg. Grzyby zachowują wtedy swój ładny wygląd, nie czernieją i dobrze się suszą.

Jeżeli pogoda jest nieładna - wieszam nad kuchenką gazową, albo na kaloryferze.

od paź.2004
#0

7. dzisiejsze ucho i siarczak

Można kupić jeszcze suszarkę do grzybów w sklepie ze sprzętem AGD: o)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji