Chciałbym sie dowiedzieć czegoś więcej o tym specyficznym grzybie
#527
od października 2005
Czy ktoś przerabiał tę kambuchę na własny użytek?
Piję ją od 3 miechów,w moim przypadku ujawniają się wrzody na dwunastnicy,i skutecznie je leczy.Z jednego nędznego okazu który zakupiłem na allegro, mam już trzy,w pierwszym okresie myślałem że mi padnie,ale jakoś się wykaraskała i przyrasta dość szybko.Smak ma niesamowity(kiedyś był taki napój sorbowit o dość zbliżonym smaku),choć zapach nie każdemu pasuje(zapach czegoś fermentującego),ponoć ma do jednego procenta alkoholu.Skutecznie wyrównuje równowagę kwasowo zasadową organizmu,sprawdzone na mnie samym.Zakupiłem ją trochę z sentymentu,za tak zwanej komuny była częstym bywalcem polskich domów.Polecam spróbować.
no dobra, przejdźmy do faktów: ktoś już ją mikroskopował ?