bio-forum.pl

Gdzie zrobię kurs ?

bez logowania - można przeglądać

od sie.2006

1. Gdzie zrobię kurs ?

Chcę zrobić licencjat na grzyboznawce jednak nie wiem czy można go zrobić także gdzieś na Górnym Śląsku i czy mogą go zrobić osoby niepełnoletnie?

od sie.2002

2. Gdzie zrobię kurs ?
4.wrz.06 19:00
"pimpek"

Cześć,

jedynie w Poznaniu (czy tam pod Poznaniem), jedynie >0 18-go roku życie.

od maj.2005

3. Gdzie zrobię kurs ?

witam

Piotrze - mółbyś odrobinkę więcej napisać na ten temat?

z góry dzięki

od sie.2002

4. Gdzie zrobię kurs ?
4.wrz.06 21:06
"pimpek"

[bf#401]

cena pomiędzy 1500-2000 pln, trwa to chyba tydzien, robione raz w roku.

od kwi.2006

5. Gdzie zrobię kurs ?

To mi się najbardziej podoba, że w tydzień dostaje się papiery na grzyboznawcę..., tylko Poznań, ale zgłoś się szybko, znam osobę, która to prowadzi i jakoś teraz miał być ten kurs.

od sie.2006

6. Gdzie zrobię kurs ?

Ja bym się zgłosił tylko ze ja mieszkam w Sosnowcu, a nie w Wielkopolsce (za daleko). Ale dzieki za info. Może pojade ale chyba nie w tym miesiącu.

od sie.2002

7. Gdzie zrobię kurs ?
5.wrz.06 15:36
"pimpek"

chyba nie w tym roku :)

od kwi.2006

8. Gdzie zrobię kurs ?

Jak nie wyruszysz na dniach to ten rok masz z głowy, a zajęcia i tak nie są w pomieszczeniach, więc połazić po lesie byś musiał:-) papier przydatny, choć trudno w tak krótkim czasie poznać wszystkie grzyby... prowadzący są bardzo kompetentni i wiele można wynieść z zajęć, zresztą najwięcej i tak zawsze zależy od uczącego się, a nie od nauczyciela:-)

od sie.2006

9. Gdzie zrobię kurs ?

No to w tym roku nie pojade, a do lasu to ja jeżdżę co naj mniej raz na tydzień i czytam o nich też. Pech chciał, że od niedawna mam internet i niemogłem zaplanować tego wyjazdu. Co za szkoda...:- (

od kwi.2006

10. Gdzie zrobię kurs ?

Nie chciałem Cię Alberciarz obrazić, czy cóś:-) Chodziło mi o to, że nieważne w zasadzie gdzie są te kursy robione (Poznań, czy Suwałki), bo i tak przez parę dni nie wychodzisz z lasu, więc tydzień masz z życiorysu wycięty:-) Postaram dowiedzieć się, jak, gdzie i kiedy wszystko się odbywa. Jak zapomnę, to mnie nie zabijcie:-) w ciągłym galopie jestem:-)

od kwi.2006

11. Gdzie zrobię kurs ?

Dobra, w sumie ważne, bo finansowo daje po... kieszeni, ale sama cena kursu jest w porównaniu z ceną biletu do Poznania kosmiczna. Jutro będę w Poznaniu to spytam, jak to wygląda formalnie (czy nocują gdzieś, czy sam o wszystko musiałbyś zadbać). pozdrawiam!

od maj.2003

12. Gdzie zrobię kurs ?
7.wrz.06 07:56
Anna Kujawa "AniaK"

Kurs wygląda mniej więcej tak: płacisz - masz:

- zakwaterowanie,

- jedzenie

- wykłady

- wycieczki tematyczne

- egzamin

- papier, że jesteś grzyboznawcą nr jakiś tam.

Uwaga: jeśli chcesz wydawać atesty na grzyby świeże i suszone po tym kursie masz takie upawnienia. Jeśli chcesz nauczyć się rozpoznawać grzyby inne poza dopuszczonymi do obrotu i najważniejszymi trującymi, to ten kurs nie jest dla Ciebie.

Zajrzyj też tu:

[bf#401]

O szczegóły dotyczące samego kursu dowiedz się najlepiej tu:

Oddział Grzyboznawczy

tel.: 061 854 48 46,

e-mail: oddzial.grzyboznawczy@wsse-poznan.pl[mailto:oddzial.grzyboznawczy@wsse-poznan.pl]

(wiadomość edytowana przez Ania 07. września. 2006)

od kwi.2006

13. Gdzie zrobię kurs ?

Dodam tylko, że kurs odbywa się pod Wolsztynem (zakwaterowanie w motelu "Montana") w kierunku na Nowy Tomyśl (miejscowość nazywa się Karpicko). Zajęcia składają się z dwóch wyjść w teren i wykładów o grzybach jadalnych i trujących. Kończy się egzaminem, na którym oznacza się suszki:-) Prowadzone przez kompetentne osoby, a przeznaczone dla pracowników sanepidu, jak i każdego kto chce np. sprzedawać grzybki na bazarze będąc niezależnym od grzyboznawców:-)

od kwi.2006

14. Gdzie zrobię kurs ?

Aha, teraz (w tym roku) zajęcia zaczną się w połowie miesiąca, czyli na dniach, więc trzeba się bardzo spieszyć, o ile nie jest już w tym roku za późno.

od sie.2006

15. Gdzie zrobię kurs ?

No to dzięki Wam przyjaciele za rozjaśnienie mi tego tematu, poczekam do przyszłego roku, a może jeszcze dłużej:-))) Może kiedyś będzie go można zrobić gdzieś na południu;-)

od kwi.2006

16. Gdzie zrobię kurs ?

Nie ma sprawy, też nad tym kursem myślałem, ale jakoś mi przeszło:-) Bardziej aspekt finansowy mnie zniechęcił...

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji