bio-forum.pl

pytanie odnośnie boczniaków

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2025

1. pytanie odnośnie boczniaków
2.lis.25 22:53
"adamowlkp"

Witam moze to troche naciągany temat jak na to forum ale moze ktos sie wypowie jezleli na znalezionej kłodzie jest sporo boczniaka ale takie malutkie zalążki dopiero to mniej wiecej ile czasu potrzebuje do pełnego wzrostu? Moze ktos zaobserwował i zbiera pytam bo kłoda bardzo daleko od domu wiec z przyczyn czysto technicznych.. Dziekuje z góry i pozdrawiam.

od maj.2025

2. pytanie odnośnie boczniaków
3.lis.25 08:05
"Gucio"

Ja nie zbieram boczniaków ale z nimi pewnie jest tak jak i z innymi grzybami i wszystko zależy od warunków atmosferycznych. Jeśli pada deszcz tak jak dzisiaj i jest w miarę ciepło to powinny zaraz podrosnąć ze dwa dni po deszczu to myślę że najpóźniej a jak sucho czy zimno a nawet mroźno to znacznie dłużej.

od kwi.2025

3. pytanie odnośnie boczniaków
3.lis.25 19:02
"Rufi 80"
IMG_20241127_104124

Tak jak pisze Gucio. Podsyłam zdjęcie z tamtego roku 27 listopada, te były jak paznokcie

od kwi.2025

4. pytanie odnośnie boczniaków
3.lis.25 19:03
"Rufi 80"
IMG_20241206_144812

A te z 6 grudnia, niektóre podrosły do rozmiarów małego wieczka

od kwi.2025

5. pytanie odnośnie boczniaków
4.lis.25 07:41
"adamowlkp"

Ok dziękuję z odpowiedzi też tak myślałem że wszystko zależy od czynników zewnętrznych itp itd. Pozdrawiam

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji