Moim zdaniem tak.
Zdjęcie nie oddaje rzeczywistego wyglądu danego grzyba i w tym przypadku przynajmniej wierzch kapelusza jest może trochę w innym kolorze jakby patrzeć w realu. Wedlug mnie to jest to gąska niekształtna tylko z większego lasu i też może rosła koło jakiegoś drzewa bo to też w przypadku różnych grzybów jest istotne gdy ten sam rodzaj grzyba wygląda trochę inaczej. Ja widziałem już dziwne różne grzyby tak jak podgrzybki które jak rosną koło jodeł są trochę inne pod spodem kapelusza czy prawdziwka znalezionego koło Kat Gozdziejewskich z dziwnym wierzchem kapelusza. W Cybulicach też raz kiedyś znalazłem prawdziwka rozowatego na kapeluszu a jak polezal w koszyku obok mokrych zlotoborowikow jakoś ściemniał pod nim. Takie gąski niekształtne o podobnym kolorze zwykle zbierałem w okolicach Krakowian, Ojrzanowa na wiekszym starszym lesie.
To ona, trzon i blaszki żółtawe, zapach powinien być mączny.
Gąska nieształtna jak nic. Zbieram je od lat. W zeszłym tygodniu zaczął się wysyp w moich stronach. Zawsze jest taka lekko seledynowa poświata na trzonie, czasem słabo widoczna, ale pod światło przy obaracaniu grzyba tak się mieni.
Dziękuję Wam i kłaniam się nisko.
Jesteście niezastąpieni!