bio-forum.pl

pucharki grzybiarzy, pierwsze rozdanie

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2001

1. pucharki grzybiarzy, pierwsze rozdanie
8.paź.25 14:16
Marek Snowarski "admin"

Dzisiaj zrobiłem pierwsze rozdanie pucharków przydzielanych na podstawie głosów grzybiarzy.

Dotyczy ono wpisów starszych niż 7 dni (tak aby dać każdemu doniesieniu tyle samo dni na zbieranie głosów) i obejmuje doniesienia dodane 29 i 30 września.

18 doniesień otrzymało pucharki grzybiarza.

Jako że wdrożenie było anonsowane ponad tydzień temu i cały czas trwa, to otrzymałem w międzyczasie kilka mejli i spowodowałem też sporo zamieszania.

Żółte tło przez kilka dni służyło do dwóch celów - wyróżnienie tych wpisów które miały pucharki, ale i tych które miały więcej niż 4 (5) głosów. Obecnie jest to naprostowane. Żółte tło to jak wcześniej pucharkowe wpisy. Bardzo blady żółtawy to te teraz bez pucharka ale z większą liczbą polubień.

Wyrażane były w mejlach obawy o dewaluację pucharków i o kumoterstwo.

Hm. Z oglądu wyników pierwszego rozdania mam optymistyczne wnioski; jest dość uczciwie i nawet sprawiedliwiej.

1. pucharki trafiły do naprawdę obiektywnie wartościowych informacyjnie wpisów, w większej części do osób bardzo aktywnych na forum i dobrze piszących (co dobrze świadczy o poziomie forum, że popularność osobista towarzyszy wartościowej treści, bez pustego hajpu)

2. zrezygnowałem z przypisywania gradacji (miejsc w konkursie) bo czy było 4n lajków, czy 2n lajków to nie korelowało widocznie z wartością wpisu, niemal wszystkie wyróżnione były podobnej wysokiej wartości, pucharek to pucharek,

3. nagrodzona został większa liczba wpisów niż bym to sam zrobił, mniej z braku czasu, bardziej z uwagi na moderatorskie skąpstwo :) w ich rozdawaniu; teraz jest sprawiedliwiej

4. dla wsparcia wartościowych wpisów i informatorów, z różnych względów z mniejszymi szansami na pucharek od społeczności, będę stosował tak jak dotąd swoje uznaniowe pucharki; to także sprawiedliwe

W najbliższych dniach (do poniedziałku) będę na wyjeździe. Więc drugie testowe rozdanie pucharków grzybiarza zrobię po powrocie.

Aktualny ranking jest pod nowym przyciskiem "konkurs" w bloku linków strony i dalej na stronie jest link do listy ostatnich laureatów. Strona z regułami została uzupełniona i zaktualizowana.

od paź.2025

2. pucharki grzybiarzy, pierwsze rozdanie
8.paź.25 18:45
"Wilma"

Trochę mi głupio, ale chcę komuś dodać łapkę, ale nie wiem jak? Gdzie kliknąć?

od kwi.2001

3. pucharki grzybiarzy, pierwsze rozdanie
8.paź.25 19:31
Marek Snowarski "admin"

międzynarodowy symbol polubienia :) 👍 jest na końcu tekstu doniesienia

od paź.2025

4. pucharki grzybiarzy, pierwsze rozdanie
8.paź.25 19:44
"Wilma"

Ok, dziękuję

od cze.2025

5. pucharki grzybiarzy, pierwsze rozdanie
9.paź.25 08:29
"fungi"

Byłam sceptycznie nastawiona i muszę przyznać, że ma to ręce i nogi. To był dobry pomysł Adminie, wybacz moje uniesienie 😉

Nie masz w planach podrasowania całego forum? Nowe skóry, nowa szata graficzna etc.?

Czy serwery tego nie udźwigną?

Pozdrawiam i udanego wyjazdu 🌲💚🌳

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji