bio-forum.pl

25.05.17 Rzeszów - Tyczyn

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2001

1. 25.05.17 Rzeszów - Tyczyn
18.maj.25 22:31
Marek Snowarski "admin"

Wykorzystałem wolne przedpołudnie na dłuższy spacer, 15km, prawie 4h, 350m w pionie, pętla Rzeszów Zimowit-prawie Tyczyn-Rzeszów, w części krótkim czarnym szlakiem "kielnarowskim".

121359

Z kilku miejsc są ładne panoramy Rzeszowa.

Polornetkowałem sobie miasto.

Dobrze widać też lotnisko w Jasionce, węzeł logistyczny, jak to celnie określił świeży nieboszczyk papież Franciszek, "trzeciej wojny światowej na raty".

była tu panorama Rzeszowa

Jedna, zaznaczona na mapie miejscówka widokowa jest już od roku zasrana budową, początkowo myślałem, z uwagi na wielkość i potężne witryny w fasadzie, że dużego kościoła, a to jednak spory domek jednorodzinny :)

Z przykrych rzeczy utarczka z dwoma luźno biegającymi psami, na szczęście małymi - chyba jednak trzeba chodzić z gazem pieprzowym, bo jak będą trzy, to może być gorzej.

Przy Tyczynie spory obszar, myślałem że laso-park publicznie dostępny, ale jednak był to las opłotowany i prywatnie podziałkowany. Z drogi widać pięknie, różnokolorowo kwitnącą dużą kolekcję rododendronów pod drzewami. Po kolejnej katastrofie, może być z tego za kilkadziesiąt lat ciekawe stanowisko antropogeniczne.

Poza tym w drugiej połowie trasy teren zalesiony, pogórze, ładnie pocięty głębokimi jarami i ciekami. Ładny pełnią rozwiniętej, świeżej wiosennej zieleni.

W jednym miejscu, jak to na południu Polski, problem z grodzeniem płotem drogi oznaczonej na mapie jako publiczna.

od lip.2004

2. 25.05.17 Rzeszów - Tyczyn

"Była tu panorama Rzeszowa"

Ogrodzenie też jakby więzienne:- (

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji